Rap Andrea
2023.08.01.

PAX és Ingenico POS (point of sale) Terminálok Használati Útmutatója

Ebben a bejegyzésben megismerkedünk a PAX terminál és Ingenico terminál alapvető jellemzőivel és funkcióival. A terminál meghatározó szerepet játszik a kereskedelmi és üzleti tevékenységekben, segítve az üzleteket, éttermeket és szolgáltatókat a gyors és hatékony fizetési folyamatokban.

Bevezető a PAX és Ingenico POS (point of sale) terminálokhoz

A PAX és Ingenico típusú fizetési POS (point of sale) terminálok az elektronikus fizetési rendszerek modern csúcstechnológiájának képviselői. Ezek a terminálok kártyás fizetéseket, érintéses fizetéseket, valamint mobilfizetési megoldásokat is kezelnek, amelyek lehetővé teszik a kényelmes és biztonságos tranzakciókat mind az ügyfelek, mind az üzletek számára.

POS (point of sale) funkciók részletezése

 1. Fizetés:
  • A PAX és Ingenico POS terminálok egyszerű és gyors fizetési folyamatot biztosítanak. Az ügyfeleknek csak annyi a teendőjük, hogy a fizetendő összeget a kártyájukkal vagy telefonjukkal az eszközön keresztül megadják, majd az érintéses vagy PIN-kódos azonosítást követően a tranzakció sikeresen végrehajtódik. Az egyszerűség és a gyorsaság a vásárlói élmény javítását szolgálja.
 2. Sztornó:
  • Előfordulhat, hogy egy tranzakciót vissza kell vonni vagy módosítani. Ilyen esetekben a sztornó funkció használható. A PAX és Ingenico terminálok lehetővé teszik a korábbi tranzakciók visszavonását és az ügyfeleknek való visszafizetést. Ennek akkor lehet fontos szerepe, ha egy ügyfél például visszavonja a vásárlást vagy hibásan került felszámolásra egy összeg.
 3. Visszatérítés:
  • A visszatérítés funkció használatakor az ügyfelek visszakapják a korábban vásárolt termék vagy szolgáltatás árát. Ez akkor hasznos, ha az ügyfél elégedetlen a termékkel, és azt vissza szeretné adni, vagy ha egy szolgáltatást nem sikerült megfelelően teljesíteni. A visszatérítési folyamat egyszerűen kezelhető a POS terminálokon keresztül.
 4. Napi zárás:
  • A napi zárás funkció segítségével az üzletláncok vagy kereskedők lezárhatják a napi tranzakcióikat, és összesítést kaphatnak az aznap elvégzett fizetésekről. Ez a funkció segíti a pontos könyvelést és az üzleti működés hatékonyságának javítását.
 5. Lehetséges válaszkódok és jelentésük:
  • A PAX és Ingenico POS terminálok többféle válaszkódot generálnak a tranzakciók során. Ezek a válaszkódok jelzik a tranzakció állapotát és eredményét. Például „Sikeres tranzakció”, „Sikertelen tranzakció – elutasított kártya”, „Korlátozott összeg túllépés”, stb. Fontos, hogy a kereskedők megértsék ezeket a válaszkódokat és szükség esetén reagáljanak rájuk.

Összegzés

Bízunk benne, hogy ez az átfogó információ segített megismerni a PAX és Ingenico típusú fizetési terminál fontosabb funkcióit és a velük kapcsolatos alapvető helyzeteket. Természetesen ez csak egy általános útmutató a terminálok használatához. Amennyiben további információra vagy részletesebb képzésre van szükség, kérjük, keressék kapcsolattartójukat vagy az ügyfélszolgálatot a hello@bizpay.hu címen, akik szívesen nyújtanak további segítenek.