Magyar Balázs
2022.09.21.

Útmutató a kereskedőknek a pénzügyek jövőjéhez

Kereskedőként fel kell készülnie a pénzügy jövőjére. A pénzügy világában oly sok új technológia és változás miatt nehéz lépést tartani. De ne aggódj, azért vagyunk itt, hogy segítsünk. Ebben a blogbejegyzésben áttekintést adunk néhány dologról, amelyekre számíthat a pénzügyek jövőjével kapcsolatban.

A pénzügyek jövője nagyon izgalmasnak tűnik. Az olyan új technológiákkal, mint a blokklánc és a kriptovaluta, számos lehetőséget kínál a kereskedők számára, hogy bekapcsolódjanak és kihasználják ezeket az újításokat.

Íme néhány dolog, amire számíthat a pénzügyek jövőjében.

  1. A kriptovaluta általánosabbá válik
  2. A blokklánc forradalmasítja a tranzakciók kezelését
  3. Megváltozik a bankok szerepe
  4. A pénzügyi befogadás növekedni fog
  5. Új technológiák jelennek meg

A kriptovaluta egyre általánosabbá válik

A kriptovaluta lassan, de biztosan egyre inkább mainstream lesz. Bár még mindig nem széles körben elfogadott fizetési mód, ez változni fog, és arra számítunk, hogy a jövőben egyre több vállalkozás kezdi majd elfogadni a kriptovalutát. Ez különösen igaz az online vállalkozásokra és a nemzetközi ügyfelekkel foglalkozó vállalkozásokra, mivel a kriptovaluta a világon bárhol használható tranzakciós díjak nélkül.

A blokklánc forradalmasítani fogja a tranzakciók kezelését

A blokklánc a kriptovaluta (mint például a bitcoin) mögötti technológia, de számos más lehetséges felhasználási területe is van. A Blockchain egy elosztott adatbázis, mely biztonságosan és átláthatóan rögzíti a tranzakciókat. Ez azt jelenti, hogy forradalmasíthatja azt, ahogyan mindenféle tranzakciót kezelünk, a pénzügyi szolgáltatásoktól az ellátási lánc kezeléséig.

A bankok szerepe megváltozik

A bankok szerepe az új technológiák megjelenésével változik. Például a peer-to-peer fizetések lehetővé teszik az emberek számára, hogy pénzt utaljanak át anélkül, hogy bankon vagy más harmadik fél intézményén keresztül mennének át. A digitális valuták mint például a Bitcoin térnyerésével az emberek teljesen megkerülhetik a bankokat, amikor fizetéseket hajtanak végre vagy pénzt küldenek külföldre. Ez nem jelenti azt, hogy a bankok teljesen eltűnnek, de szerepük határozottan megváltozik és alkalmazkodniuk kell ahhoz, hogy a digitális korszakban is relevánsak maradjanak.

A pénzügyi befogadás erősödni fog

A pénzügyi befogadás egyszerűen arra utal, hogy hozzáférést biztosítanak a pénzügyi termékekhez és szolgáltatásokhoz azoknak akik ki vannak zárva a formális pénzügyi rendszerből (azaz akik nem rendelkeznek bankszámlával vagy nem férnek hozzá a hagyományos pénzügyi termékekhez) Ez egy fontos kérdés mivel a kirekesztett egyének nehezen jutnak kölcsönhöz vagy más pénzügyi szolgáltatáshoz.

Új technológiák jelennek meg

A blokklánc és a kriptovaluta természetesen két olyan technológia, mely már most is hatással van a pénzügyekre és ez a jövőre nézve is elmondható. Az új technológiák mindig új lehetőségeket és kihívásokat hoztak, ezért fontos, hogy a kereskedők naprakészek legyenek a pénzügyi világban zajló eseményekről.

Azzal, hogy tájékozódunk és felkészülünk a változásokra, fel tudjuk készíteni a vállalkozást bármilyen változás is jön.

A pénzügyek jövője digitális, globális és mobil. Kereskedőként fel kell készülni ezekre a változásokra. A megfelelő megközelítéssel ezek a változások felhasználhatók vállalkozása eredményének javítására.